Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

Tájékoztató a felvételi írásbelivel kapcsolatban

 

Kedves Felvételiző Diákok!

Kérünk Benneteket, hogy a január 20-ai központi írásbeli felvételire időben érkezzetek, hogy már 9:45-re a kijelölt teremben lehessetek.

Kérjük, hogy csak tünetmentesen és egészségesen gyertek felvételizni.

A személyazonosságotok igazolására hozzatok magatokkal diákigazolványt vagy személyi igazolványt, és hozzátok el a szükséges segédeszközöket: toll (kék vagy fekete), körző, vonalzó, szögmérő. Számológépet nem lehet használni, a telefonokat ki kell kapcsolni.

Forgatókönyv: 10-10.45 : magyar nyelvi feladatlap, 11-11.45 : matematika feladatlap (köztük 15 perc szünet).

Az értékelt dolgozatok hivatalos megtekintési napja január 26.  Az a szándékunk, hogy szkennelve addig elküldjük a két feladatlapot az általad megadott e-mail címre. 26-án így csak abban az esetben kell bejönni, ha a küldemény nem érkezett meg. Egyébként ezen a napon telefonos ügyeletet tartunk, hogy jelezni lehessen, ha a javítókulcstól eltérő értékelés volna a pontozásban.

Eredményes felvételizést kívánunk!

 

Kedves Szülők!

Kérjük, hogy a felvételi írásbelire gyermekeiket csak a bejáratig kísérjék. Ugyancsak kérjük, hogy a két írásbeli vizsgarész között se menjenek a vizsgahelyszínre.

Kérjük, hogy gyermekük betegsége esetén tájékoztassanak minket a következő e-mail címen:  titkar[kukac]kolcsey-bp.hu vagy 3 114 684/ 101-es mellék.

A pótfelvételi napja: 2024. január 30., 14 óra. Ha a tanuló – önhibáján kívül eső elháríthatatlan ok miatt – nem tudott részt venni a január 20-ai vizsganapon, akkor a vizsgát – a vizsgaszervező intézmény vezetőjének engedélyével – a január 30-ai pótnapon írhatja meg. Az elháríthatatlan okot igazolni kell (pl. orvosi igazolás).

Az Oktatási Hivatal tájékoztatója szerint „A vizsgázó és szülője a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén észrevételeit a megtekintést követő első munkanap végéig – tizenhat óráig – írásban adhatja le. Az észrevétel benyújtására nyitva álló határidő elmulasztása esetén egy napon belül lehet igazolási kérelmet benyújtani. Az igazolási kérelem benyújtási határideje jogvesztő.”

Mivel az értékelt dolgozatok hivatalos megtekintési napja január 26., ezért az esetleges írásos észrevételek január 29-én, 16 óráig adhatók le. Javasoljuk azonban, hogy éljenek azzal a lehetőséggel, hogy 26-án telefonos ügyeletet tartunk, hogy azonnal jelezni lehessen, ha a javítókulcstól eltérő értékelés van a pontozásban.

Gyermeküknek eredményes felvételizést kívánunk!

Köszönjük együttműködésüket!

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.