Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Elkészült az ideiglenes felvételi jegyzék. Minden jelentkező az oktatási azonosítójával, vagy ha volt megadva jelige, azzal találja meg önmagát. Ajánljuk a Ctrl+F billentyűzetkombináció használatát.
A rangsorban "e" betűvel jelöltük az elutasított jelentkezést.

A rangsorban elfoglalt hely ne tévessze meg Önöket! Mindenki több iskolába és osztálytípusba jelentkezik, vagyis a hátrébb állóknak is esélyük van bejutni. Az előző évek tapasztalatai alapján

  • a 0001-es tagozatkódon 170 körüli,
  • a 0002-esen 70 közeli,
  • a 0003-as kódon 85 közeli,
  • a 0004 és 0005-ös esetében 140 körüli

sorszámmal is bejutottak diákok.

 

Kedves Szülők! Nem javasoljuk a választott iskolák / tagozatok sorrendjének módosítását, csak abban az esetben, ha megváltozott a továbbtanulási szándék.

A felvételi jelentkezések kiegészítésére április 8-10. között nyílik lehetőség.

Az Adatlapot az általános iskolában kell módosítani, az intézményi Jelentkezési lapot az érintett iskolával egyeztetve, esetünkben a titkárságon.

Ha csak a választott tagozatok sorrendjén módosít valaki, akkor elég az Adatlapot kitölteni újra, a középiskolával ezt nem szükséges közölni. A gimnáziummal való egyeztetés abban az esetben fontos, ha valaki új tagozatot vesz föl a korábbiak mellé (hiszen a középiskolának is föl kell vennie a tanulót abba a rangsorba is). Új tagozat pedig akkor vehető föl, ha a felvételi követelménye azonos egy már korábban bejelölt tagozatéval. Esetünkben konkrétan arról van szó, hogy ha valaki szóbelizett angolból, akkor utólag fölveheti azt a másik tagozatot is, amelyen az angol szóbeli a bementi követelmény (0004 ill. 0005). A két tannyelvű képzés, az élspotolói osztály és a haladó németes képzés utólagos fölvételére nincs lehetőség, hiszen ezekre már szóbelizni kellett volna korábban.

Gimnáziumunkban az új tagozat fölvételét az iskolatitkárnál kell intézni a megadott napokon 8 és 16 óra között.

 

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.