Határtalanul

A Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium a Határtalanul program keretében diákokat fogadott Erdélyből. Partnerük volt a Bánffyhunyadi Octavian Goga Elméleti Líceum magyar tagozatának egyik osztálya.

A program keretében a külhoni és a kölcseys diákok együtt nézték meg a Parlamentet, a Parlamenti Múzeumot, a Nemzeti Galériai XIX. századi képgyűjteményét, ellátogattak a Magyarok Házába a Mi, magyarok kiállításra. A diákok megszervezték a városnézést, az esti közös programokat, amihez hozzátartozott egy mozi látogatás is. A résztvevő diákok ökológiai szemléletű osztály tagjai, ezért speciális elem volt a sas-hegyi tanösvény meglátogatása. További érdekesség volt az is, hogy a mindkét iskola diákjai megtanulták a magyar találmánynak számító Prezi használatát.

A gazdag program legfontosabb elme azonban a gyerekek között kialakult kapcsolat. Mivel a Határtalanul program keretében a kölcseys diákok tavasszal utaznak Erdélybe, a közös élmények gyűjtése tovább folytatódik.

A két intézmény vezetői a közeljövőben testvériskolai kapcsolatot szeretnének létrehozni, s ez már azt mutatja, hogy mindekét iskola tanárai szerették, élvezték a közös munkát, és szeretnék is azt folytatni.

A Hatoscsatorna műsora