mdidit.com

Sporthírek

Tisztelt Cím!

A Kölcsey Gimnáziumért Közhasznú Alapítvány a MOB-bal együttműködésben a társasági adóról és osztalékról szóló 1996. évi LXXXI. törvény alapján az idei évben sportágfejlesztési program pályázatot nyújtott be a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez.

A pályázat alapján összesen 93 569 130 Ft összegű társasági adókedvezménnyel járó támogatást szeretnénk igénybe venni a velünk együttműködő gazdasági társaságoktól (társasági adóalanyoktól).

A pályázat alapján megvalósítandó programok a következők:

 1. A kosárlabda sportág szakmai programja, amelynek köszönhetően az alábbiak valósulnak meg:
  • Három kosárlabda csapatot tudtunk kiállítani lelkes diákjainkból és tanárainkból.
  • A csapattagok heti kétszeri alkalommal edzésen vesznek részt az iskola tornatermében, szakedző vezetésével.
  • Mind a három csapatot elindítottuk a kosárlabda sportág versenyrendszerében.
  • Szeretnénk lehetőséget biztosítani a tehetségeknek, a más egyesületből kilépőknek, lelkes, mozogni vágyó kosárlabdázóknak.
 2. A Kölcsey Gimnázium tornatermének és öltözőinek teljes felújítása, különös tekintettel a következőkre:
  • A tornaterem jelenleg nem szellőztethető, szellőző rendszer kiépítése, nyílászárók cseréje.
  • A falak alulról áznak, a szigetelés elvégzése, festés, mázolás.
  • A szűkös öltözők bővítése.
  • A terem burkolata balesetveszélyes, ennek felújítása.
  • Világító testek mechanikai védelemmel történő ellátása.
 3. A későbbiekben szeretnénk egy sportcsarnokot is megépíttetni. A csarnok teljes tervdokumentációjának elkészítéséhez is megkaptunk a lehetőséget.

A beruházások megvalósításához szeretnénk az Önök segítségét kérni. A beruházásokhoz nyújtott támogatás alapján az adózó társasági adókedvezményre jogosult.

A kedvezmény támogatási igazolás alapján vehető igénybe, amelyet a támogatást igénybevevő (Kölcsey Gimnáziumért Közhasznú Alapítvány) kérelmére a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége állít ki.

A program megvalósításához a Kölcsey Gimnáziumért Közhasznú Alapítvány és a MOB biztosítja az önrészt. Amennyiben adománnyal tudja támogatni Alapítványunkat, ehhez is hozzá tud járulni.

Szeretnénk iskolánkban megteremteni a sportolás egészséges és igényes környezetét. Mindig is nagy hangsúlyt fektettünk élsportolóink tehetséggondozására. A 2016-os Riói Olimpián 9 volt kölcseys képviselte hazánkat. Közös összefogással – a jelenlegi törvényi szabályozás alapján – az egyetlen reális lehetőség, hogy infrastruktúra fejlesztési céljaink megvalósuljanak.

Kérjük Önöket, hogy támogassák törekvésünket!