Hírek

Kedves Gólyák! Leendő Elsősök!

Még mindenki a nyári szünetet élvezi, de a Kölcsey Gimnázium már készül a fogadásotokra. Az első nagy, közös élmény a gólyatábor volt. Tudjuk, hogy ide is sokan eljöttetek, de hogy senki ne maradjon ki az előkészületekből, szervezünk nektek egy nulladik napot.

Mielőtt diákjaink elkezdik a tanévet, nektek, elsősöknek egy külön programot szervezünk. Ezen a napon csak ti lesztek az épületben, minden program nektek szól.

Mivel ismerkedhettek meg?

Elsősorban egymással, mintegy tovább építve a gólyatáborban megkezdett kapcsolatokat.

Ezen kívül:

Megmutatjuk nektek, az elektronikus napló használatát. Bemutatjuk a honlapon is látható „e-learning” felületet, ami egy elektronikus úton elérhető, tanulást, feladatmegoldást segítő felület. Szakemberek segítségével megmutatjuk a biztonságos internethasználatot, megismerkedhettek az iskolában működő szakkörökkel, a mindennapos testnevelés keretében megszervezett sportági órákkal. Ezeket a bemutatókat úgy szervezzük, hogy az osztályközösség együtt vegyen részt a programon.

Terveztünk egy olyan sávot, amely speciális ismereteket, információkat nyújt. Ide majd minden osztályból várjuk az érdeklődőket, ezekre a foglalkozásokra a nulladik nap reggelén tudtok majd jelentkezni. Így lesznek olyanok, akik nagyon jól megismerik az épület minden szegletét; a közösségi szolgálatot; az ügyintézés rejtelmeit a titkárságon és az igazgatóhelyettesi irodában, és bízunk abban, hogy a tankönyveiteket is átvehetitek. Azt reméljük, hogy ez a tapasztalat majd közös tudássá válik, és az osztályban tudtok egymásnak segíteni.

A napot egy osztályközösségben elkészített és elfogyasztott szendvicsebéd zárja. Az iskola Alapítványa veszi a kenyeret és a margarint. A ti feladatotok, hogy hozzatok hozzá további finomságokat, a fiúk üdítőt, a lányok kenyérre valót. Merthogy lesz minden osztályból egy kis csapat, aki már a saját termével foglalatoskodik, és ők készítik el a szendvicseket is.

Várunk bennetek augusztus 31-én, a nulladik napon, a programismertetés 8:30 kor kezdődik, érkezzetek időben.

Üdvözlettel: a szervezőcsapat nevében