Olasz

Olasz diákcsere, Budapest, 2014. október 19-24, a milánói Liceo Classico Statale Cesare Beccaria iskola diákjainak látogatása.

Emlékek és benyomások a diákjainktól

„ Ez egy remek lehetőség volt gyakorolni az olasz nyelvet és fantasztikusan éreztem magam ebben az egy hétben. Nagyon élveztem a városnézést és a különböző programokat. Jó barátságokat kötöttem az olasz cserediákokkal és úgy érzem, nagyon tetszett nekik Magyarország. „Botond, 12 D

„Olyan volt, mintha már ezer éve ismerném a cserediákomat, nagyon jól kijöttünk egymással, azóta is tartjuk a kapcsolatot az interneten. A kommunikációval nem volt problémánk, amitől pedig eleinte féltünk. Olaszul és angolul beszéltünk folyamatosan, ami nagyon fárasztó volt egy idő után, és akkor ott volt még a sok program is. De ennek ellenére nagyon megbántam volna, ha nem veszek részt benne, és alig várom, hogy végre mehessünk Milanóba.” 12 D, Tina

„Nagyon tetszett az egész program. Elég fárasztó volt, de minden perce megérte. Örülök, hogy részt vehettem benne. Sok új barátot szereztem, főleg egy szuper barátot, aki nálunk lakott! Sok időt töltöttünk együtt, sokat viccelődtünk. Nagyon szép helyekre mentünk el együtt, és én is jobban megismertem Budapestet. Már alig várom a márciust!”

„Imádtam az egész programot. Megérte a sok fáradtság, hogy részt vettünk benne. Jó pár új barátra tettem szert. Várom a márciust, hogy közösen fedezzük fel Milánót!”

„Minden program nagyon tetszett, de ha választani kéne, a Gellért-hegy megmászására és a közös dunai hajókázásra szavaznék.”

„ Nagyon sok közös programunk volt, mindenki beszélt mindenkivel. Sok jó embert ismertem meg és szoros barátságokat is kötöttem. Alig várom, hogy mehessünk és megbeszéltük a cserémmel, hogy meg fogjuk egymást látogatni.” Vivien, 12D

„Nagyon megható volt a búcsúest, amikor a másik hátán lévő papírra írtuk fel a közös emlékeket. Azóta is őrzöm a sajátomat. Néha egyébként mi magyarok is olaszul beszéltünk egymás között.”

„Nagyon örültem, hogy végre élőben, „igazi” olaszok mellett is használhatom az órákon tanultakat. A cserediákok sokfélék voltak, de mindenkivel jól kijöttem. Sok szép emléket őrzök!”

„Nagyon tetszett, hogy minden nap olaszokkal beszélhettem. Az olasz mellett az angolt is használtam napi szinten. Minden program jó volt, de a búcsúest tetszett a legjobban. Akkor jöttem rá, hogy mennyire összejöttünk a milánóiakkal.”