Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

 

A 2020/2021-es tanév első tanítási napja szeptember 1-je (kedd).

A járványügyi helyzet miatt nem tartunk ünnepélyes iskolagyűlést az udvaron, ezért nem várjuk el az ünneplő öltözetet. Az igazgatói beszéd az iskolarádión keresztül lesz hallható.

Kérünk mindenkit, olvassa el figyelmesen az alábbi intézkedési tervet, és tartsa be a benne megfogalmazott szabályokat.

 

Intézkedések járványügyi készenlét idejére

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának a 2020/2021-es tanévre vonatkozó eljárásrendje figyelembe vételével (https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/tanevnyito_2020) a Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban a következők szerint járunk el.

Az iskolát kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, illetve az iskola működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt. Amennyiben a szülők gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles a legrövidebb időn belül az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. Az iskola dolgozóira ugyancsak bejelentési kötelezettség vonatkozik. (Eljárásrend 2.1.)

Az iskolába érkezőknél legyen maszk! Kérjük, hogy mindenki kerülje a szokásos üdvözlési módokat (kézfogás, puszi). A közösségi terekben igyekezni kell a 1,5 méteres védőtávolság betartására, mivel azonban ez az óraközi szünetekben nem lehetséges, ezért ilyenkor a folyosókon és a lépcsőházakban föl kell venni a maszkot. A büfénél és az ebédlőnél sorban állóknak a várakozás ideje alatt maszkot kell viselniük. A tanítási óra alatt – saját vagy más kezdeményezésére –  a pedagógus dönthet úgy, hogy maszk viselésére kéri a tanulókat, ebben az esetben a maszk viselése kötelező.

A megfelelő védőtávolság betartása különösen fontos a mosdókban, illetve az öltözőkben, ezért a tornaórák előtti és utáni öltözésnél a testnevelőknek tekintettel kell lenniük arra, hogy elkerülhető legyen az öltözőkben történő csoportosulás. (2.4., 2.8.) A főétkezés időszakában két óraközi szünetet 5-5 perccel megnövelünk, ezért a 4. szünet 12 órától 12.20-ig tart, az 5. szünet 13.05-től 13.25-ig.

Javasoljuk, hogy mindenki tartson magánál alkoholos kézfertőtlenítőt. Az iskola portáján és a mosdókban lesz fertőtlenítő folyadék, illetve fertőtlenítő szappan, de célszerűbbnek tartjuk a saját eszköz használatát.

Zárt térben a kórokozók koncentrációjának csökkentése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a folyamatos vagy rendszeres, természetes szellőztetésre. A helyiségek ablakát időjárás és környező forgalom függvényében lehetőség szerint nyitva kell tartani. (3.7.)

A szülők személyes megjelenésével járó szülői értekezleteket csak a járványügyi előírások betartása mellett tartjuk meg. Amennyiben lehetséges, a szükséges információk e-mailben, a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszerben (KRÉTA) vagy az alkalmazott egyéb intézményi adminisztrációs rendszerben küldött üzenetekkel is eljuttathatók a szülőkhöz. Az értekezletek online is megtarthatók. (2.12.)

Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például immunszupprimált állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára. A hatósági karanténba kerülésről az érintett tanuló (illetve a tanuló szülője) vagy dolgozó késedelem nélküli bejelentési kötelezettséggel tartozik. (8.1.)

A távollét (hiányzás) idején a tanuló a digitális munkarend alkalmával használt platform segítségével (Office 365 Teams), a kialakult gyakorlat, illetve a tanárok útmutatásai szerint köteles haladni a tanulmányaival.

Ezeknek az intézkedéseknek a betartásával nemcsak magunkat és egymást, de családjainkat is védjük, s ennek a felelősségünknek a tudatában kell lennünk.

Budapest, 2020. augusztus 28.

Fazekas Csaba

igazgató

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.