Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

 

Intézkedések járványügyi készenlét idejére

A járványügyi helyzettel összefüggésben a Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban 2021. november 22-től a következők szerint járunk el.

Az iskolát kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, illetve az iskola működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt. Amennyiben a szülők gyermeküknél tüneteket észlelnek, gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles a legrövidebb időn belül az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél igazolt koronavírus fertőzés áll fönn. Az iskola dolgozóira ugyancsak bejelentési kötelezettség vonatkozik.

Az iskolába érkezőknél legyen maszk! Kérjük, hogy mindenki kerülje a szokásos üdvözlési módokat (kézfogás, puszi). A közösségi terekben igyekezni kell egymástól távolságot tartanunk. Az intézmény folyosóin és lépcsőházaiban kötelező a maszk viselete. Kivétel ez alól a szabály alól a testnevelés óra, illetve az öltöző és a tornaterem közötti közlekedés. Kötelező maszkot viselni az iskola zárt tereiben megtartott rendezvényein is, amelyekre a résztvevők több különböző osztályból érkeznek (megemlékezés, előadások, koncert, színházi program). A tanítási órákon a foglalkozást tartó szaktanár rendelkezik a maszk használatával kapcsolatban. A tanári szobában javasolt maszkot viselni.

Javasolt az alkoholos kézfertőtlenítő használata. Az iskola portáján, a bejáratoknál és a mosdókban van fertőtlenítő folyadék, illetve fertőtlenítő szappan.

A távollét (hiányzás) idején a tanuló a digitális munkarend alkalmával használt platform segítségével (Office 365 Teams), a kialakult gyakorlat, illetve a tanárok útmutatásai szerint köteles haladni a tanulmányaival.

Ezeknek az intézkedéseknek a betartásával nemcsak magunkat és egymást, de családjainkat is védjük, s ennek a felelősségünknek a tudatában kell lennünk.

Budapest, 2021. november 19.

Fazekas Csaba

igazgató

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.