Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

Rejtvények megoldása, kódok feltörése, csapatmunka – ez kell ahhoz, hogy egy szabadulószoba lezárt ajtaja kinyíljék.

Aki már járt szabadulószobában, az tudja, hogy ez egy olyan izgalmas játék, ahol a játékosok együtt „dolgoznak” azon, hogy akadályokat leküzdve minél rövidebb idő alatt kijussanak egy bezárt helyiségből. Külön érdekesség, hogy a rejtvények speciális tematikához kötődnek. A Kölcseyben megalkotott szabadulószoba is pont ilyen: a megoldandó feladatok a természettudományokhoz kapcsolódnak. A kijutáshoz azonban nem speciális tantárgyi tudás kell, hanem ötletesség.

Már többen is kipróbálták és tesztelték a szobát. Diákok, tanárok, sőt egy mérnökinformatikus csapat is. Mindenki nagyon élvezte, s majdnem mindenki ki is jutott. Talán a kiszabadulásnál is izgalmasabb, ha egy kisebb csapat arra vállalkozik, hogy megépítsen egy ilyen játékot. Egy tehetséggondozó szakkör keretében diákok fúrtak-faragtak, feladványokat találtak ki és oldottak meg, próbálkozókat zártak be és örültek, amikor kijutottak.

GYERE! Próbáld ki a barátaiddal! Időpontot Palya Tamás tanár úrral tudsz egyeztetni. A program a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával, a Kölcsey Gimnázium Közhasznú Alapítvány pályázatával és egy lelkes csapat munkájával valósult meg.

Palya Tamás

szabaduloszoba

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.