Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

Beszámoló Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának támogatásáról

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Képviselő- testülete az „Iskolai Kulturális programpályázatok” keretében 750.000 Ft támogatást nyújtott a Kölcsey Gimnáziumért Közhasznú Alapítványon keresztül a Kölcsey Gimnáziumunknak.

E támogatást az iskola 125 éves jubileumi programjának megvalósítására kaptuk.

Mit tudtunk megvalósítani ebből az összegből?

A 2023/24-es tanévnyitó ünnepély egyben az iskola jubileumi évének a megnyitása volt. Erre az alkalomra rendeltünk tematikus jelvényeket, és régebbi diákjaink a jelenlévőknek feltűztek egy –egy jelvényt. A tematikus jelvényeket az Önkormányzat támogatásból tudtuk beszerezni.

A tanévnyitón, valamint a Gálakoncerten szerepelt az énekkar. A tagok egységes megjelenését, az esztétikus színpadi képet biztosította az, hogy a lányoknak egyforma sálat, a fiúknak egyforma nyakkendőt, az énekkarnak szép kottatartót tudtunk vásárolni.

Fantasztikus Gálakoncertet rendeztünk, ehhez az Önkormányzat biztosította az Eötvös 10 Színháztermét. Két alpolgármester, Temesvári Szilvia és Miyazaki Jun megtisztelt jelenlétével minket.  A támogatást a diákok jutalmazására használtuk, a Gála napján sok-sok Túró Rudit biztosítottunk a fellépőknek, így garantált volt a próba után és az előadás előtt a jó hangulat és a megfelelő erőnlét is. Gesztus értékű ajándékot vettünk három felkészítő tanárnak, és a koncert után a vendégeknek állófogadást tudtunk szervezni.  A Gálakoncertről felvétel készült, ami az iskola honlapján elérhető a Magunkról/Média menüpont alatt.

Színházi csoportunk országos szinten elsőként kezdett dolgozni play back technikák alkalmazásával. A támogatás segítségével a felkészülést, valamint a 125 éves jubileumi események sorába tartozó, Sándor Zsuzsára emlékező Play Back Színházi alkalmat sikerült támogatnunk. Ezen az eseményen folyt kiscsoportos alkotó munka és megvalósítottunk egy play back színházi előadás. Telt ház volt, a díszteremben ott ültek Sándor Zsuzsa tanítványai, tisztelői, barátai és családja. Nagyszerű nap volt.

Egy iskolai kiállítást is megvalósítottunk. A diákok kisebb csoportokban képeket és plakátokat készítettek. Felelevenítették az eddigi jubileumi éveket, és bemutatták 2023. év legfontosabb kulturális, hazai és nemzetközi történéseit.  A jubileumi kiállítás látható az iskola folyósóján, a diákok jutalmazására fordítottuk a támogatást.

Köszönjük, hogy a programok megvalósítását támogatták!

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.