Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának támogatásúával „Zöldítés, mint iskolai védjegy” pályázat keretében sikerült a „zöld iskola” programunkat tovább fejleszteni.

Jelenleg két olyan terület van intézményünkben, amely különleges zöld felületnek számít. Egy tehetséggondozó pályázat keretében létesítettünk egy 12m2 zöldfelületet adó függőleges növényfalat az iskola épületében. A létesítés előtti falfelület hulló csempével borított falszakasz volt.

A másik büszkeségünk az iskola hátsó udvarán található Belvárosi Tanösvény, amelyen magaságyásokat, palackkertet, raklapkertet, madárvárttát találhatunk. A tanösvény Budapest Főváros Környezetvédelmi Alap 2017, majd 2019-es pályázatának keretében valósult meg, A tanövényt 2020-ban egy 7,5m 2 függőleges növényfallal sikerült bővítenünk. A tanösvény létesítése előtt ez egy elhanyagolt, építési törmeléket rejtő terület volt.

E speciális zöldfelületeket szakemberek segítségével tudtuk létrehozni, egyelőre szakemberek segítségével tudjuk fenntartani.  Ugyanakkor diákjaink, tanáraink is kertészkednek, így mind a két növényfal edukációs célokat is szolgál.

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának támogatásával növények telepítését, pótlását sikerült megvalósítanunk, valamint a támogatás hozzájárult a szakemberek munkájának megfizetéséhez is.  A zöld iskola szellemiséghez tartozott hozzá az is, hogy növényekkel leptük meg a Szakmák napja rendezvényünk előadóit.

 

További linkek:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=kolcseybp&set=a.3621606977909108

https://www.kolcsey-bp.hu/index.php/hirek/programok/2705-rendhagyo-szakmak-napja-20

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.