Nyomtatás
Kategória: Programok
Találatok: 209

Az állatok világnapja egy globális esemény, amit Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének emlékére október 4-én tartanak.

Az Állatok Világnapjának célja, hogy az ember-állat barátságot megerősítse és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, hiszen az állatok nem csak boldogabbá teszik életünket, de segítik is mindennapjainkat.

Október 4-én, szerdán iskolánkban változatos rendezvényekkel készültünk, a sikeres résztvevők a Kölcsey Alapítvány hozzájárulásával jutalomban részesültek.

Szünetekben a rádión keresztül állathangok szólaltak meg, ezzel  lehetőség nyílt az adott hang alapján történő fajhatározáshoz.

A tanulók érdekes és izgalmas kvízeket töltöttek ki a nap folyamán.  Teszteltük fajismeretüket és tájékozottságukat a hazai állatvilág védett egyedeiről.

Lehetőségük volt játékos formában felismerni különböző fajok hóban hagyott lábnyomait Rúzsa Bence kollégánk jóváltából.

Tematikus órát tartott Tóth Barbara kistanár hazánk fokozottan védett kisemlősének, a közönséges ürgének a fajfenntartásért végzett projektjéről, és tanítványaink betekintés nyerhettek az Ócsai Madárvárta Egyesület tevékenységébe is.

Az esemény kiplakátolása az ökoosztály közreműködésével történt, Csákayné Vágvölgyi Bernadett és Raffa Zsuzsanna útmutatása nyomán.

allatokv23