Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

Az előző év tapasztalatai, tanáraink és diákjaink pozitív visszajelzése alapján az idei pályaorientációs nap megszervezésére ismét a HiSchool csapatát kértük fel és az esemény megrendezésére újra a Budapesti Corvinus Egyetemen került sor 2023. október 20-án. A színes, ötletekben gazdag programon való részvétel most is a Terézvárosi Önkormányzat támogatásával valósulhatott meg.

A HiFesztre második alkalommal érkező diákokat ismerős kép fogadta, ugyanakkor a szervezők sok újdonsággal próbálták a napot még érdekesebbé tenni. Hat iskola (Kölcsey Ferenc Gimnázium, Szent István Gimnázium, Szerb Antal Gimnázium, ELTE Trefort Gimnázium, Szentendrei Református Gimnázium és Németh László Gimnázium) diákjai 2000 főt meghaladó létszámmal vettek részt a nagyszabású eseményen, ahol iskolánk képviseltette magát legnagyobb számban mind a gyerekek, mind a tanárok részéről. Az előadások sorában (informatív előadás egy szakmáról, a pálya bemutatása saját élményeken keresztül sikerekkel és buktatókkal fűszerezve, külföldi továbbtanulásban rejlő lehetőségek, interaktív workshopok) mindenki talált olyat, ami számára érdekes és hasznos volt. Az 56 előadó között találkozhattunk sztárelőadókkal és diákjainknak megint lehetőségük nyílt, a négy blokkot összekötő szünetekben, a velük való beszélgetésre. A prezentációk 45-60 percesek voltak és a fiatalság 10 helyszínen (színpadon) hallgathatta a különböző szakmák képviselőit. A folyosókon idén is felsorakoztak a szakkollégiumok és a standjaiknál állomásozó egyetemisták a tájékoztató információadás mellett játékos feladatokkal foglalták le az érdeklődők figyelmét. A fesztiválon új elemként jelent meg szerencsekerék, ahol egy-egy forgatás után kisebb ajándékokat nyerhettek a nézelődők és a ’chill zone’, ahol azok a diákok beszélgethettek pályaorientációs tanácsadókkal, akiknek még nem sikerült felfedezni a továbbtanulási irányt. Szintén újdonságnak mondható a lebonyolítást segítő applikáció használata, amely, a fesztivál útlevél mellett, nagy segítséget jelentett az előadók kiválasztásától a regisztráción keresztül a termek megtalálásáig tartó esemény sorozatban, ugyanakkor segítségével a felhasználók plusz információhoz juthattak más kapcsolódó lehetőségekről is. A programot megelőzte egy pályaorientációs felmérés, melynek keretében a szervezők azt próbálták meg felmérni, hogy a diákok mennyire rendelkeznek kialakult tervekkel a jövőt illetően és milyen jellegű segítségre lehet szükségük.

hifest 23 kep

A tanári előadások megszervezésére a tavalyinál is több figyelmet fordítottak. Ez alkalommal egy külön számunkra fenntartott, elkülönített részen, a fesztivál nyüzsgésétől kicsit eltávolodva, hallgathattuk a változatos, tanítást támogató, az órákon használható új ötleteket adó és a pedagógus munkát elősegítő előadásokat, a blokkok közötti szünetekben pedig kávé, frissítő és finom falatok vártak minket az alagsori büfében.

A helyszín hangulata most is elvarázsolta a résztvevőket, ugyanakkor mindenki sok új információt, átadott tapasztalatot és kellemes élményt vihetett magával haza.

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.