Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 
  • Semmelweis Egyetem

A Semmelweis Egyetem karai a 2023-as évben online is megtartják nyílt napjukat egy közös, összegyetemi rendezvény keretében, amelyen tehetséggondozó programjaink és középfokú szakképző iskoláink is bemutatkoznak.

Kérem, tegye lehetővé, hogy az Ön iskolájának minél több diákja értesüljön a Semmelweis Online Nyílt Nap időpontjáról, a részvétel lehetőségéről. Amennyiben van mód arra, kérjük, ossza meg az információt a KRÉTA-rendszeren keresztül és a csatolmányként küldött plakátot kinyomtatva szíveskedjenek kihelyezni a faliújságra, hogy minél több diákhoz eljusson rendezvényünk híre.

Időpont: 2023. január 27. 9 óraHelyszín: online, Zoom-rendszeren, valamint élő közvetítésen keresztül

A részletes program és a regisztrációs felület az alábbi weblapon érhető el: https://semmelweis.hu/nyiltnap/

A Semmelweis Egyetem a régió és Magyarország vezető orvos- és egészségtudományi felsőoktatási intézménye. Minden évben több mint 3000 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait az intézményben. A nyílt nap gazdag és változatos programja során a felvételi előtt álló hallgatók minden karunk életébe betekintést kapnak, izgalmas előadásokat hallgathatnak meg, interaktív fórumokon vehetnek részt és videókon keresztül a kulisszák mögé is betekinthetnek jelenlegi hallgatóink vezetésével.

  • Pázmány Péter Katolikus Egyetem

 A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Francia Tanszéke ismételten szeretettel vár minden érdeklődőt és továbbtanulni szándékozó diákot a 2023. január 18-án rendezendő második nyílt napunkra, valamint január 12. és 14. között az Educatio kiállításon a PPKE BTK standján.

A nyílt nap helyszíne a PPKE BTK Sophianum épülete (1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1).

 A Francia Tanszék képzéseiről szóló tájékoztatót és a Francia fantasztikus irodalomról szóló mintaelőadást 13 órától 14 óráig hallgathatják meg az érdeklődők az A/1. teremben.

További információk a PPKE BTK honlapján találhatók: https://btk.ppke.hu/aktualis/hirek/nyilt-nap-budapesten-1

Várjuk a találkozást!

Ps.: Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ebben az évben a francia alapképzésre való felvételhez elegendő a középszintű francia érettségi.

Előzetes egyeztetés alapján bármelyik más napon és időpontban fogadjuk a felvételizni vágyókat, illetve szívesen ellátogatunk a középiskolákba.

 

  • 2023-as év kezdetével újra lehetősége nyílik a diákoknak, hogy a dániai középiskolai, vagy egyetemi továbbtanulással kapcsolatban információt szerezzenek.

Study in Holland programunk segítségével a diákoknak Hollandiában van lehetőségük továbbtanulni. Több intézményt és különleges szakokat tudunk kínálni a diákoknak, ahová támogatásunkkal sikeres felvételt nyerhetnek.

Dániában a Study in Denmark támogatásával szintén több különböző intézményt és szakot ajánlunk az érdeklődő diákok számára. A kínálatunkban szereplő összes nemzetközi diplomát adó teljes egyetemi, vagy főiskolai AP, Bachelor/Master képzés tandíjmentes.

Dániában középiskolai Pre-IB, vagy IB osztályba, illetve Norvégiában IB képzésre is sikeres felvételt nyerhetnek a diákok. További lehetőség számukra, hogy a felsőoktatási tanulmányok megkezdése előtt a Dániában nagy sikerű, különleges és pályaválasztást segítő intézményekben (Folkehojskole) 3, 6 vagy 9 hónapon keresztül az általunk biztosított ösztöndíjjal tanulhatnak.

Dánián és Norvégián kívül Hollandiában is több továbbtanulási lehetőséget tudunk ajánlani az érdeklődő diákok számára.

Célunk, hogy minden hozzánk érkező diák sikeres felvételt nyerjen és boldog egyetemista éveket töltsön el a választott országban és intézményben.

A következő személyes konzultáció időpontja:

2023. január 14. szombat 10:00-13:00

 

A konzultáció nem díjmentes. A pontos helyszínről a diákok, szüleik és a tanárok a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kaphatnak további információt. Az általunk képviselt iskolákról és szakokról pedig a www.studyabroad.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Az esemény Facebook linkje: https://fb.me/e/2pP9Q3c2F

A személyes konzultációs lehetőségen túl online konzultációra is lehetőséget biztosítunk!

 

  • SZTE TTIK

Azon gondolkozol, hogy az SZTE TTIK-n tanulj tovább? Gyere el kari nyílt napunkra, és tudj meg többet képzéseinkről!
Időpont: 2023. január 14. (szombat) 9:30-13:00 óra között
Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar, Bolyai Épület (6720 Szeged, Aradi vértanúk tere 1.)
Központi előadás: 12:00 és 13:00 órakor a Bolyai teremben
Tartja: Dr. Pfeiffer Ilona oktatási dékánhelyettes

Előzetes regisztráció nem lesz, a helyszínen fogunk feltenni a résztvevőknek néhány kérdést a továbbtanulási terveikkel, az érdeklődésükkel kapcsolatban. A válaszadás nem kötelező, de szívesen vesszük, ha ezzel segítik a szervezők munkáját a jövőt illetően.

A rendezvény teljes ideje alatt a Tanulmányi Osztály és a Hallgatói Önkormányzat (2. emelet, BO-207 terem), valamint több kollégium (1. emelet, BO-107 terem) képviselői is jelen lesznek, akik általános tájékoztatást adnak, de konkrét kérdésekre is válaszolnak.

INFORMATIKAI INTÉZET:

10:00-10:45 és 11:00-11:45 (2. emelet Bolyai terem):

Az Informatikai Intézet és a képzési programok bemutatása - Dr. Nyúl László intézetvezető

10:00-12:00 (2. emelet, BO-211 + BO-210 terem):

Dr. Csendes Tibor: ÁlhírKereső okostelefonos alkalmazás bemutató
Dr. Berend Gábor: Számítógépes szemantikai bemutató
Dr. Kincses Zoltán: PLC-s és mikrovezérlős bemutatók
Dr. Bilicki Vilmos Mesterséges intelligencia alkalmazása az okos város és a telemedicina területén
Dr. Vidács László Mihez kezd a mesterséges intelligencia az emberi szöveggel? Bemutatót tart: Kicsi András

 

  • Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem 2023. január 26-án nyílt napot, pályaválasztási kiállítást szervez Szolnokon.

A rendezvénnyel kapcsolatos valamennyi információ elérhető:

https://mad-hatter.it.unideb.hu/portal/displayDocument/id/3854035

UD Studyversity applikáción elérhető: https://mad-hatter.it.unideb.hu/promo/studyversity/.

  • BGE
    A BGE Külkereskedelmi Kar 2023. január 21-én 9.30 órától az egyetem épületében Nyílt Napot tart, amelyre szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket, jövendőbeli hallgatóinkat.
    A Nyílt Napon az általános tájékoztató után bemutatjuk alap és mesterképzéseinket, felsőoktatási szakképzésünket.
    Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) hallgatói adatbázisa szerint az Önök intézményéből számos hallgató jár jelenleg hozzánk vagy végzett egyetemünkön a korábbi években, ezért szeretném szíves figyelmét felhívni a január hónapban megrendezendő BGE KVIK Nyílt napokra. 2023. január 20-ra és 27-re jelenléti programokat szervezünk az egyetem budapesti, Alkotmány utcai kampuszán, amelyek alkalmával előbb a turizmus-vendéglátás, majd a kereskedelem és marketing alapszakjaink mutatkoznak be. Nyílt napi programjaink Budapest szívében, a Nyugati tér, illetve a Parlament közelében, a kék és piros metrótól, valamint a 2-es, a 4-es és a 6-os villamostól mindössze néhány percre, 10.00 órakor kezdődnek. Iskolájuk diákjai számára a rendezvény végén részvételüket igazoló dokumentumot állítunk ki. A rendezvényeinkre intézményük tanárait és diákjait nagy szeretettel várjuk! 
  • BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum

Iskolánkban 2023. január 30-án tartjuk a Pályaorientációs Napunkat, melyen az ország legnagyobb egyetemeinek vegyészettel, informatikával és környezetvédelemmel kapcsolatos karai (többek között: SOTE Gyógyszertudományi Kar, BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar, MATE Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézet, Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar, PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézet, Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar, ELTE TTK kémia és informatika) mutatkoznak be és tartanak előadásokat. Ezeken felül vegyészeti és gyógyszeripari cégek is jelen lesznek (pl. Egis, Richter, Soneas, Euroapi, Eurofins Analytical Services Hungary Kft.). A nap folyamán tájékoztatókat is tartunk a technikusi képzések tudnivalóiról (képzés menete, ösztöndíj, karrierlehetőségek).

2023. február 01-jén és 03-án délután pedig nyílt labordélutánokat tartunk, amelyeken az érdeklődő diákok bepillantást nyerhetnek a technikusi képzésekbe. 

Ha intézményében vannak érdeklődő tanulók, kérem, juttassa el hozzájuk az alábbi regisztrációs kérdőívet, amelynek kitöltésével a fenti programjainkra tudnak jelentkezni: https://forms.office.com/e/8ZR2SSvN2i

 

Idegnyelvi bemutatóórák, a duális képzés vállalati részvétellel, kollégiumlátogatás, valamint a hallgatói szervezetek bemutatkozás színesíti a Nyílt Nap programját.

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.