Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
 

A Kölcsey Gimnáziumért Közhasznú Alapítvány köszönettel vette Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata támogatását, melyet a 376/2022. (IX.01.) számú határozattal hagytak jóvá, és amely a szalagavató bál, a diákönkormányzati tréningek és a Play back színház megvalósítását és finanszírozását  tette lehetővé.

Szalagavató bál – keringő oktatás támogatása

Az iskola alapítványa szervezte idén is a végzősök szalagavató bálját. A szalagavató november 25-én sikeresen megvalósult. A végzősök nyitó és zárókeringővel is készültek. Az Önkormányzattól kapott pályázati összegből a keringő oktatását támogatta az Alapítvány. Az osztályok úgy döntöttek, hogy minden keringőző egyformán részesül a támogatásból

Diákönkormányzati tréningek támogatása

A diákönkormányzati tréningek támogatása az Alapítvány egyik szívügye. Mivel az diákönkormányzat idén is új tagokkal bővült, sok elsős diákunknak kellett megismerkednie a kortárs közösséggel. A találkozókon a közösségépítés, a konfliktuskezelés, csoportvezetési technikák, közösségi játékok, konfliktuskezelés saját élményű megtanulása és begyakorlása volt a cél. Az alkalmakat záró megbeszélések pedig az önreflexiót segítették.

vk22

Play Back színházi csoport támogatása

Play back színházi csoportunk a maga nemében egyedülálló, amellett, hogy kommunikációs készségeket fejleszt, kortárs segítő csoportként is működik. Ezt a technikát pszichológusok találták fel, az országban elsőként – 25 éve - a Kölcseyben alakult meg a diákcsoport. A csoport play back technikával dolgozik, hivatásos játékmesterek és trénerek vezetik.

pb22

Gimnázium

1063 Bp. Munkácsy Mihály utca 26.  
Email: titkar@kolcsey-bp.hu
Telefon: 311-4684
Fax: 312-1459
Honlap: https://www.kolcsey-bp.hu
OM azonosító szám: 035232

Fenntartó

Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Email: belsopest@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/belsopest

Copyright © 2024 Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Minden jog fenntartva.